Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή.

Αντιγράφω το μέιλ που έστειλα στο infoecc@efpolis.gr. Κάντε και εσείς το ίδιο.

Θέμα: NetSmart 54422 καταγγελία

Από_____________
Προς: infoecc@efpolis.gr

Καλησπέρα

Σας γράφω έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχα με το Ευρωπαικό Κέντρο Καταναλωτή για την ακόλουθη περίπτωση:

Στο http://www.skill2thrill.com/gr/iq/iq.aspx υπάρχει ένα ''τεστ'' που διαφημίζεται παντού στο διαδίκτυο και αφού το κάνεις, σου ζητάει τον αριθμό του τηλεφώνου σου και τον παροχέα σου. Παρακαλώ δοκιμάστε το.

Στο κάτω μέρος της οθόνης αναγράφεται καθαρά: ''Τερματισμός Υπηρεσίας; Γράψτε 'STOP' στο 54422 / Συνδρομή: 2 μηνύματα ανά εβδομάδα, 2 EUR/ληφθέν μήνυμα. Ο διαγωνισμός λήγει 31-03-09 / Ηλικία: 18+ μόνο - ζητήστε την άδεια αυτού που πληρώνει τον λογαριασμό |Πάροχος: TMG, Keizersgracht 313, Amsterdam, The Netherlands | Γραμμή βοήθειας: 210 606 9597 | Netsmart, P.O.Box 28985, Cy-2084, CY | Αυτή η υπηρεσία λειτουργεί σύμφωνα με τον κώδικα διαχείρισης υπηρεσιών SMS (σύντομων μηνυμάτων). Στέλνοντας μήνυμα στο 54422, γνωστοποιείτε ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους 'Όρους και Προϋποθέσεις' και συμφωνείτε να δεσμευτείτε από αυτούς τους 'Όρους και Προϋποθέσεις'''

Ψάχνοντας στο δίκτυο την ακριβή φράση "κώδικα διαχείρισης υπηρεσιών SMS", στον οποίο εγώ συμφωνώ, βρήκα στο GOOGLE 3 αποτελέσματα: και τα 3 ήταν της ΝετΣμαρτ, άρα ο όρος "κώδικα διαχείρισης υπηρεσιών SMS" είναι κάτι αποκλειστικά δικός τους!!!

http://www.google.gr/search?hl=el&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=3RK&q=%22%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD+SMS%22&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta=

Οι ''Όροι και προϋποθέσεις'' βρίσκονται στο http://www.skill2thrill.com/gr/iq/terms.html, όπου πάλι αναφέρεται στην παρ. 2 τα εξής; ''Στέλνοντας μήνυμα στο 54422, αποδέχεστε ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και συμφωνήσει με τους κανόνες αυτούς. Αν δεν αποδέχεστε τους κανόνες, τότε δεν πρέπει να συμμετέχετε στον διαγωνισμό.''

Αν όμως κάνετε το ''τέστ'' και εισάγετε το κινητό σας τηλέφωνο για να πάρετε τα "αποτελέσματα'', σας στέλνουν έναν ''κωδικό'' με SMS και έκτοτε λαμβάνεις 2 SMS τη βδομάδα, τα οποία χρεώνεσαι 2 ευρώ το ένα. Τονίζω: τα λαμβάνεις και τα χρεώνεσαι!!!

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με την εταιρία, το σταθερό 210 606 9597 είναι τηλεφωνητής και η εταιρία φαίνεται να είναι μια εταιρία φάντασμα στην Ελλάδα. Στη δε Κοσμοτέ αρνούνται να μου παραχωρήσουν την σύμβαση που έχουν με αυτή την ''εταιρία'' και αρνούνται να μου πουν τι ποσοστό παίρνουν αυτοί.

Επειδή γνωρίζω ότι η Κοσμοτέ παίρνει ένα μεγάλο ποσοστό από τα παραπάνω χρήματα, και επειδή η περίπτωση φαίνεται για καθαρή απατεωνιά ζητάω την βοήθειά σας.

Οπότε, βάσει των παραπάνω θα ήθελα να με ενημερώσετε για το τι μπορώ να κάνω ώστε να πάρω τα χρήματά μου πίσω, αλλά και να καταγγείλω την σύμβασή μου με τη Κοσμοτέ. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο να χρεώνομαι επειδή ΛΑΜΒΑΝΩ μηνύματα.

Τα στοιχεία μου είναι: _______________, τηλ. 6972 ____________

Ευχαριστώ πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου